Natuur

Natuur daagt kinderen uit, laat kinderen onderzoeken, laat kinderen bewegen.

In een natuurlijke buitenruimte zijn minder prikkels voor kinderen, zodat ze prikkels intensiever opnemen. Ook zijn er hierdoor minder conflicten. Kinderen spelen op een meer sociale manier en krijgen meer respect voor de natuur. Wij vinden het spelen in en met de natuur heel belangrijk.

Het is dan ook niet meer dan logisch dat wij kiezen voor het overgaan naar natuurlijk ingerichte buitenruimtes. Stap voor stap, daar waar mogelijk worden buitenruimtes aangepast.

Niet alleen de buitenruimtes willen wij aanpassen, wij zorgen er ook voor dat onze pedagogisch medewerkers goed toegerust zijn voor het werken met natuur en natuurlijk buitenruimten. De medewerkers van de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen hebben deelgenomen aan de masterclass Groen is Gras. De medewerkers van de buitenschoolse opvang groepen hebben deelgenomen aan de masterclass De Opvang naar Buiten.

Zo kan het dus gebeuren dat de kinderen op de groep smullen van zelf gekweekte tomaatjes en wortelen, of dat u bij uw groep een doolhof door een berg bladeren tegenkomt, een kunstwerp van steentjes en takjes, een prachtige hoofdtooi van spullen uit de tuin.

Wij gunnen onze kinderen en onze pedagogisch medewerkers het plezier van buiten bezig zijn met de natuur.

300_img_3191.jpg