Gastouder opvang

Gastouderopvang is kleinschalig, flexibel en huiselijk en vindt plaats bij een gastouder thuis. Het is opvang op maat die wellicht beter aansluit bij uw persoonlijke wensen of wanneer u op onregelmatige tijden werkt. Een gastouder is in staat om bijvoorbeeld wisselende diensten op te vangen. Maar uiteraard kan ook het kleinschalige aspect u aanspreken.

Het vinden van een geschikte gastouder is een moeilijke en tijdrovende klus. U heeft als ouder(s) immers een aantal wensen en voorkeuren en dat geldt ook voor uw kind en de gastouder zelf. Door het grote netwerk aan gastouders kan ons gastouderbureau deze wensen zodanig op elkaar afstemmen dat voor alle partijen een ideale opvangsituatie ontstaat.

Gastouders worden zorgvuldig geselecteerd op ervaring met en de verzorging van kinderen en dienen in het bezit te zijn van het diploma Helpende Zorg en Welzijn MBO2 gastouders.

Het gastouderbureau heeft een belangrijke rol in de begeleiding van de gastouderopvang en het bewaken van het pedagogische proces. Door deze begeleiding en regelmatige gesprekken volgen we de opvang zo goed mogelijk en kunnen we bij eventuele problemen vroegtijdig naar oplossingen zoeken.

Het gastouderbureau is op zoek naar betrokken ouders die zitting willen nemen in de oudercommissie. Vindt u het leuk om betrokken te zijn bij het beleid van onze gastouderopvang? Neem dan contact met ons op!