Zomerbso activiteiten weer een groot succes

Zomerbso activiteiten weer een groot succes

Aan de hand van het gezamenlijke thema We zijn op tv stonden de bso's weer bol van de activiteiten. Creatieve kinderen en creatieve pedagogisch medewerkers werkten met elkaar aan een flitsend programma.

Zo werd een echte soap speurtocht uitgezet op de het plein, de wat oudere kinderen mochten helpen verstoppen van de puzzelstukjes en de 'schat'. Vol enthousiasme is gezocht en gepuzzeld en emoties uitgebeeld. De schat werd gevonden en wat zat er in? Een heus schatzoekdiploma!

Ook werden met de kleintjes korstjes brood naar de eendjes gebracht en werden ze verrast: er waren zelfs nog babyeendjes! Aan het eind van de wandeling nog even in het speeltuintje tegenover de brandweer gespeeld en omdat het zo warm was, kregen alle kinderen bij terugkomst een lekker waterijsje!

In de vierde vakantieweek hebben ze een eigen soap gespeeld. De kinderen mochten zelf groepjes maken en een verhaal  verzinnen. Omdat het mooi weer was vond de uitvoering natuurlijk buiten plaats op het 'theaterplein'. Ook hebben ze een tv van schoenendozen gemaakt . Er zaten hele mooie tv' s bij. De kinderen hadden zich echt uitgeleefd. In de vijfde week hebben ze het gehad over advertenties en reclame en wat is een advertentie nu precies en noem er eens een paar op. Daarna gingen de kinderen zelf aan de slag om advertenties te verzinnen. Daar kwamen mooie creaties uit voort, een reclamebureau zou er jaloers op zijn!.

Ook gingen ze (weer in groepjes) een reclame filmpje voorbereiden om dit later voor de rest van de groep uit te beelden. In week 6 hebben ze een thaumatroop gemaakt. De pedagogisch medewerkers lieten wat voorbeelden zien en daarna gingen de kinderen aan de slag. Ook hebben ze een ochtendje gesminkt. De kinderen mochten zelf kiezen wat of wie ze wilde zijn.

Nieuwsgierig? Op Facebook van de vakantiebso van KOZV staan heel veel  foto’s die gemaakt zijn in deze weken, toen ze aan het werken waren aan de opdrachten.