Wethouder Clen de Kraker geeft startsein de kunst van het recyclen

Wethouder Clen de Kraker geeft startsein de kunst van het recyclen Impressie van Omroep Zeeland

Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen en Foxkidz Hulst en Kloosterzande zijn 1 april gestart met workshops voor de kinderen van de buitenschoolse opvang (bso). De workshops staan in het thema van ‘de Kunst van het Recyclen’ en lopen door tot ruim na de zomervakantie.

Kijk hier voor een impressie van de start van het project in Hulst bij Foxkidz Reynaertschool, waarbij wethouder Clen de Kraker aanwezig was: http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2013-04-15/412911/kinderen-recyclen-spelenderwijs-hulst#.UWxUr-cayc0

In de periode april t/m november worden er aan de kinderen van de buitenschoolse opvang (bso) in de leeftijd van 8 tot 12 jaar workshops gegeven. 

Tijdens de workshops worden de thema’s inzameling en recycling op een creatieve en interactieve manier toegelicht.

De kinderen gaan zelf inzamelen en recyclen. In de workshops ontdekken ze hoe een elektrisch apparaat er van binnen uitziet, hoe het werkt, wat er aan waardevol materiaal in zit en geven hier naar eigen inzicht een nieuwe functie aan. Dit doen ze door kunstwerken te maken van e-waste. De gemaakte kunstwerken worden tentoongesteld in een gemeentelijk gebouw, zoals een bibliotheek of gemeentehuis. Deze tentoonstelling is gepland voor november/december 2013.

Degene die het mooiste kunstwerk heeft gemaakt in zijn of haar gemeente wint een prijsje.

Tussen de bso’s is er een wedstrijd om de leukste slogan over inzameling en recycling van e-waste. De kinderen en pedagogisch medewerkers van de bso verzinnen deze samen en beelden hem op een creatieve manier uit en maken hier een foto of filmpje van.

Voor de lancering van de workshops in Terneuzen is donderdag 18 april is tussen 16.00 en 17.00 uur wethouder Jaap Bos aanwezig op de locatie Kinderplein aan de Bellamystraat 28 te Terneuzen.

Ook bso Drakenstein in Axel neemt deel aan het project.