Geocachen bij bso Sunkids in Sas van Gent

Geocachen bij bso Sunkids in Sas van Gent

Bso Sunkids gingen met de naschoolse activiteiten in Sas van Gent onder enthousiaste leiding van pedagogisch medewerker Angelique met de kinderen geocachen. Wat is dit precies? Ze leggen het graag aan u en jullie uit.

 

Wat is geocaching precies?

Geocaching (spreek uit: dzjio-kesjing) is een populair spel waarbij je met een GPS op zoek gaat naar een schat (de cache). Zo'n cache is bijv. een munitiekistje. In het kistje zit altijd een logboekje, waarin je je naam schrijft als bewijs dat je de cache gevonden hebt (loggen). Die naam is meestal een speciaal voor het geocaching bedachte naam (nick name). In het kistje zitten ook vaak spulletjes zoals sleutelhangers, knuffels, spelletjes etc., die je mag ruilen voor iets van gelijke of hogere waarde. 

Voor de meeste kinderen was het de eerste keer dat ze op deze manier op avontuur gingen in hun eigen woonplaats. Ze hebben de eerste keer drie caches gevonden en de tweede keer zelfs vier!

De kinderen hebben hun naam in de logboekjes geschreven. Iedere cache die ze vonden was een feest! Deze en vele andere leuke activiteiten kun je beleven met de naschoolse activiteiten in Sas van Gent. Je krijgt hiervoor iedere maand een flyer met de activiteiten zodat je je kunt inschrijven. Geocachen komt wegens groot succes in ieder geval nog vaker op de agenda met de kinderen van de BSO.

Wil je dit thuis ook eens proberen met je ouders, download dan de app: c:geo. En wil je bij de buitenschoolse opvang eventueel nog eens wat uitleg over deze of andere activtiteiten? Angelique Bevelander weet er als coördinator Na Schoolse Aktiviteiten bij de Statie alles van!