Peuters van de Schavuitjes op bezoek bij Biosfeer Groede

Peuters van de Schavuitjes op bezoek bij Biosfeer Groede

In de week voor de herfstvakantie zijn de peuters van peuterspeelzaal De Schavuitjes uit Groede op bezoek geweest bij Biosfeer in Groede. Bij Biosfeer staat ‘het goede doen’ centraal: dit betekent o.a. dat het erf rond de woning zonder bestrijdingsmiddelen wordt bijgehouden

Ze hebben hier mogen kijken en proeven van de fruitbomen op het erf. De peuters konden met eigen ogen zien hoe de appeltjes groeien, ze mochten appels plukken én opeten! Ze deden met elkaar een wedstrijdje wie de grootste appel had geplukt...

Het bezoek aan de kippen was voor hen een hoogtepunt. Ze mochten tussen de kippen lopen en ze eten geven. Voor een aantal peuters was dit heel spannend... Eieren rapen ging nog niet jammer genoeg, daarvoor was het nog te vroeg op de dag.

Op de weg terug naar het huis om daar wat te drinken en druiven te eten, kwamen ze nog een tractor tegen. Ze mochten allemaal even achter het stuur zitten. Het was een hele leuke ochtend en alle peuters en juf Therese willen dan ook graag Nick en Esther van Biosfeer bedanken dat ze op bezoek mochten komen.

Zo zie je maar, bij peuterspeelzaal de Schavuitjes wordt er niet alleen maar gespeeld met de kinderen. Ze zijn actief bezig met diverse thema’s, waaronder de thema’s uit Puk & Ko. Dit is een totaalprogramma van Voor- en vroegschoolse educatie(VVE)  voor de peuterspeelzalen.  Puk & Ko stimuleert de brede ontwikkeling van peuters, want de eerste stapjes op het gebied van taal, rekenen en sociale vaardigheden komen hier aan bod. Op alle locaties van Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen wordt met dit programma gewerkt.