Wethouder van Driessche leest voor

Wethouder van Driessche leest voor

Donderdag 22 aug was wethouder van Driessche te gast bij Foxkidz Kloosterzande om voor te lezen ter gelegenheid van de start van Boekstart. Zoals de foto laat zien hingen de kinderen aan zijn lippen. Ook werden ze verrast door het bezoek van de boekenfee.

BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. In BoekStart in de Kinderopvang werken bibliotheek en kinderopvang samen aan een voorleesrijke omgeving voor kinderen. In samenwerking met de bibliotheek is in de kindercentra een stimulerende voorleesomgeving gecreëerd voor kinderen van 0 tot 4 jaar met leuke voorleesboeken, kijkboeken en prentenboeken. Het voorlezen wordt opgenomen in het dagritme om structureel voorlezen een vaste plek te geven in de kinderopvang.

Op dinsdag 27 augustus om 14:00 uur wordt er bij Kleine Beer en Pimpampoentje in Oostburg voorgelezen door wethouder dhr. Schaalje. Op woensdag 28 augustus om 9:30 uur bij Het Zonnehuisje in Sas van Gent door wethouder dhr. Liefting en ook op woensdag 28 augustus om 11.00 uur bij De Kameleon in Terneuzen eveneens door wethouder dhr. Liefting