Gastouderbureau 30 jaar!

Gastouderbureau 30 jaar!

Het Gastouderbureau van Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen is al 30 jaar een begrip in Zeeuws Vlaanderen.

30 jaar geleden is het gastouderproject, zoals het toen nog heette, van start gegaan. Aanvankelijk begonnen in West Zeeuws Vlaanderen, is in 1988 het werkgebied van het gastouderproject uitgebreid naar heel Zeeuws Vlaanderen. Vanaf die tijd is de gastouderopvang gestaag gegroeid. Het is een aantrekkelijke vorm van kinderopvang voor ouders die flexibele opvang willen voor hun kind(eren) in een huiselijke omgeving. Daarmee is het een aantrekkelijk en aanvullend alternatief naast het overige aanbod van Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen.

In 2017 bestaat Gastouderbureau Zeeuws Vlaanderen 30 jaar en dat wordt gevierd met mooie cijfers. In 2016 is het Gastouderbureau, na een aantal moeilijke jaren, weer gegroeid. Er zijn ruim 80 gastouders aangesloten bij Gastouderbureau Zeeuws Vlaanderen, zij doen uiteindelijk het belangrijkste werk. Er wordt al jaren gewerkt aan de professionalisering van de gastouders. Dat is belangrijk voor de geboden kwaliteit en ook de eisen vanuit de overheid worden steeds strenger. Via het Gastouderbureau worden de gastouders begeleid middels werkoverleggen en huisbezoeken. Ook krijgen ze gratis cursussen aangeboden om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in hun vakgebied. Op die manier kunnen ze doen wat ze zo graag doen: met veel hart voor hun werk kleinschalige en flexibele opvang aanbieden. Zij hebben een persoonlijke band met de ouders en met de kinderen. Ieder kind kan zichzelf zijn en al spelend leren en ontdekken in een huiselijke en vertrouwde omgeving. Maar ook buiten ontdekken, samen creatieve dingen maken of lekker gek doen. De kinderen voelen zich geliefd en geborgen zodat zij zich in alle rust en veiligheid ontwikkelen en kunnen opgroeien terwijl de ouders aan het werk zijn.
Huiselijk, kleinschalig, flexibel en betaalbaar. Dat is dè kracht van het Gastouderbureau van Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen, al 30 jaar lang!