Kinderopvang Foxkidz Kloosterzande

Kinderopvang Foxkidz Kloosterzande

Interview met Annelies de Waal van Foxkidz Kloosterzande

Kind Centrum

Kinderopvang Foxkidz Kloosterzande is een van de samenwerkende partners die zich vanaf dit najaar onderdeel van het Kind Centrum mag noemen. Annelies de Waal zit in de projectgroep die zich al twee jaar bezighoudt met de voorbereidingen. Annelies is heel enthousiast over het Kind Centrum, net als de rest van het team van Foxkidz Kloosterzande.

 

Mooie samenwerking

Het Kind Centrum is een integrale opvanglocatie. Kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen er terecht. De basisschool en de kinderopvang die niet aangesloten is bij Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen zijn ook onderdeel van Kind Centrum. Het belang van de kinderen staat voorop. Mooi dat dit in een dorp zo gebeurt! Dat is trouwens vrij uniek in Nederland.

 

Finland

Als onderdeel van de samenwerking  zijn we op studiereis naar Finland geweest. Belangrijke aandachtspunten daar zijn vertrouwen, gezonde voeding, beweging en eigen verantwoordelijkheid. Deze punten delen wij ook! De meeste pasten we al toe in de dagelijkse activiteiten. Sommige krijgen nu nog meer aandacht.

 

Gezond

Zo eten alle kinderen elke dag verschillende soorten vers fruit. Naast het vers fruit staat bewegen in de opvang erg hoog in het vaandel. Bewegen wordt spelenderwijs extra gestimuleerd, van baby tot de 12-jarige BSO’er. Wij gaan elke dag buiten spelen: lekker bewegen en de natuur ontdekken. Allemaal bedoeld om de mogelijkheden van het eigen lichaam te ontdekken. Verder wordt er op korte termijn baby- en peutergym georganiseerd op onze locatie. Dit bieden we aan voor alle kinderen van Kloosterzande en omstreken. Een keer maand wordt er een yogales verzorgd op onze peuterspeelzaal. Hier zie je de kinderen zichtbaar van genieten.

 

Dankbaar werk

Wij vinden het als team een eer dat wij een rol mogen spelen in de ontwikkeling van de kinderen. We leren de kinderen vaak kennen als lief klein baby-tje en 12 jaar later verlaten ze onze BSO als grote, zelfstandige kinderen. Het is fijn om zo lang en nauw betrokken te mogen zijn bij het kind en zijn of haar gezin. Wij vinden persoonlijk contact dan ook erg belangrijk en waardevol.’