Groepsruimte

Groepsruimten: veilig en gezellig

Komt uw kindje spelen bij één van onze locaties? Dan zal uw kind het zeker gezellig vinden. Wij hechten veel waarde aan een gezellige sfeer. Veiligheid staat vanzelfsprekend op nummer één. In alle gevallen houden wij rekening met de veiligheids- en ARBO-eisen. Veiligheid en geborgenheid vormen de basis voor het zelfvertrouwen van kinderen. Met dit zelfvertrouwen zijn kinderen in staat om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Daarmee leggen zij als baby of dreumes een belangrijke basis voor zelfstandigheid.

Boxen

  • Een speelmat of een afgeschermde grondbox
  • Meestal één of twee boxen (0 - 2 jaar)

Soms kunnen de baby's vanuit de box, een stoeltje of vanaf de mat meedoen met een groepsactiviteit. Zoals samen zingen. Het is iedere keer weer leuk om te zien hoe zij hiervan genieten.

Speelgoed
Natuurlijk hebben wij in al onze kinderdagverblijven speelgoed dat goed aansluit bij de belevingswereld en verschillende ontwikkelingsgebieden van de kinderen. U kunt hierbij denken aan bewegings materiaal (bal, duwkar), bouw- en constructiemateriaal (duplo), fantasiemateriaal (winkeltje, poppen) en creativiteit en expressie (verf, klei en muziekinstrumenten). De indeling is zo ingericht dat ze bepaalde materialen zelf kunnen kiezen uit de kast. Zij kunnen zelf makkelijk bij het het speelgoed en de prentenboeken.

Veilig en ontspannen slapen
Kinderen slapen altijd rustig in een afzonderlijke slaapkamer. Bovendien slaapt uw kind altijd in hetzelfde bedje met zijn of haar eigen beddengoed. Voor de veiligheid van de kinderen werken wij volgens een protocol 'veilig slapen'. Indien uw kind een andere slaapgewoonte heeft, zijn we hiervan graag op de hoogte. We vragen u dan onderstaand formulier in te vullen.