Groepsruimte

Gezelligheid, geborgenheid en het stimuleren van de ontwikkeling zijn belangrijke aspecten bij de inrichting van onze groepsruimtes. Daarbij houden wij, als professionele kinderopvang, in alle gevallen rekening met de veiligheids- en ARBO-eisen.

Deze geborgenheid en veiligheid vormen de basis voor het zelfvertrouwen van kinderen. Met dit zelfvertrouwen zijn kinderen in staat om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Daarmee leggen zij, in hun vroege jeugd, een belangrijke basis voor zelfstandigheid.

De meeste groepen hebben de beschikking over een speelmat of een afgeschermde grondbox. Verder zijn er in de groepen met kinderen tot twee jaar ook meestal één of twee boxen. De indeling van de ruimtes is zo dat de kinderen overal bij kunnen. In de kasten zijn het speelgoed en de prentenboeken zodanig uitgestald dat de kinderen makkelijk kunnen kiezen. 

De kinderen slapen altijd in een afzonderlijke slaapkamer, afgescheiden van de groepsruimte. Hierdoor kan uw kind steeds rustig en ontspannen slapen. Bovendien slaapt uw kind altijd in hetzelfde bedje met zijn of haar eigen beddengoed.

Voor de veilgheid van de kinderen werken wij volgens een protocol veilig slapen. Indien uw kind een slaapgewoonte heeft die afwijkt van ons protocol dient u hiervoor een formulier in te vullen.