Dagindeling

In het bso pakket zijn tijdens de schoolweken verschillende mogelijkhheden. Voorschoolse opvang, naschoolse opvang en mee-eten op de woensdag en vrijdagmiddag en sinds kort ook verkorte dagdelen op de lange middagen.

Voorschoolse opvang

Indien u vroeg moet werken is er de gelegenheid voor voorschoolse opvang vanaf 7.30 u en op verzoek kan uw kind vanaf 6.30 bij ons terecht. Er kan ontbeten worden en uw kind kan even rustig wakker worden. Hierna wordt een spelletje gespeeld of even tv gekeken. Dit tot de tijd dat de kinderen naar school worden gebracht. Alle kinderen worden altijd tot in de school of op het schoolplein gebracht, dit is afhankelijk van de leeftijd en de gebruiken van de school.

Naschoolse opvang

Zodra uw kind uit school bij ons aankomt staat er drinken en fruit klaar. Dit is even een moment van rust na de drukke schooldag. Daarna mag uw kind zelf bepalen wat hij/zij gaat doen. Er zijn vriendjes of vriendinnetjes om mee te spelen en er zijn ook tal van andere mogelijkheden, zoals: buiten spelen, spelletjes doen, knutselen, verkleedkleren passen, computerspelletjes en televisiekijken. Eigenlijk alles wat uw kind thuis ook zou kunnen gaan doen. En misschien nog wel iets meer...

Op de woensdag- en vrijdagmiddag is het relatief rustig op de buitenschoolse opvang. Dat biedt de pedagogisch medewerkers de mogelijkheid om samen met de kinderen een wat grotere en landurige activiteit te doen, zoals een uitstapje of een uitgebreid spel of knutselwerk.

Leuk geen school

In de vakantieperiode werken de pedagogisch medewerkers vanuit een vast dagprogramma en met speciale vakantiethema’s. Natuurlijk is en blijft uw kind vrij om dingen te doen waar hij/zij zin in heeft. Maar, omdat de opvang nu met name hele dagen betreft, bieden de pedagogisch medewerkers uw kind regelmatig een activiteit aan. Er worden spelletjes en activiteiten georganiseerd, zoals zwemmen, speurtochten en koekjes bakken of misschien valt uw kind wel voor de swingende disco. Uiteraard houden de pedagogisch medewerkers goed rekening met de wensen van de kinderen uit de verschillende leeftijdsgroepen. 

Zowel ’s ochtends als ’s middags wordt gezamenlijk gepauzeerd. Uw kind krijgt iets te drinken en fruit. Tussen de middag wordt er samen gegeten.