Gastouder; iets voor u?

Wat doet een gastouder?

U verzorgt de opvang van kinderen tussen de 0 en 13 jaar in uw eigen huis, naast eventuele eigen kinderen.

Kennismakingsbezoek

Allereerst vindt een kennismakingsbezoek bij u thuis plaats met het een medewerker van het gastouderbureau. De volgende zaken worden besproken:

  • Beschikbaarheid
  • aantal op te vangen kinderen
  • opvoeding
  • opleidingsniveau
  • kind vriendelijkheid
  • normen en waarden
  • veiligheid van de woning.

Landelijk Register Kinderopvang

Na een goed gesprek gaan beide partijen een overeenkomst aan. Voldoet u aan de voorwaarden? Dan wordt u aangemeld bij de gemeente. Vervolgens komt de GGD thuis controleren. Indien u als gastouder door de GGD bent goedgekeurd, volgt opname in het Landelijk Register Kinderopvang. Opname in het register is verplicht voor de (vraag)ouder om in aanmerking te komen.

Vergoeding

Als gastouder ontvangt u een vaste vergoeding per kind per uur. Deze vergoeding is gebaseerd op het aantal kinderen dat u opvangt én het aantal uren dat u opvang biedt. U kunt op één of meerdere kinderen tegelijk passen, 5 uur per week of zelfs 50 uur per week, net wat u wilt. Een gastouder mag op maximaal 6 kinderen tegelijkertijd passen, eigen kinderen onder de 10 jaar meegerekend.

Start opvang

Bij het gastouderbureau komt, misschien na een tijd, een opvangvraag voor u binnen, maar u kunt natuurlijk ook zelf klanten werven. Indien de wensen van de (vraag)ouder met uw mogelijkheden van opvang overeen komen, vindt er een kennismakingsgesprek plaats bij u thuis. Allerlei onderwerken kunnen aan bod komen: opvoeden, regels over eten en slapen, omgaan met straffen en belonen, opvangdagen- en uren, etc. Wanneer de kennismaking voor beide partijen positief is verlopen, volgt er een tweede gesprek. U legt afspraken over de opvang vast in een overeenkomst. Bij dit gesprek is een bemiddelingsmedewerker van het gastouderbureau aanwezig. Daarna kan de opvang starten.

GASTOUDER: IETS VOOR U?

Kinderopvang Zeeuw-Vlaanderen zoekt gastouders in verschillende kernen voor meer info neem contact op met het gastouderbureau telefoonnummer 0115-612368 email gob@kinderopvangzvl.nl