Voorleesrecord Woezel en Pip

Voorleesrecord Woezel en Pip Kindercentra WipWap en Het Springtij

In de week van 8 t/m 12 september was het de week van de alfabetisering. Diverse groepen van KOZV deden hier aan mee. In de PZC konden we al lezen van locatie de Wipwap in Terneuzen. Ook kindercentrum het Springtij is het nieuwe schooljaar gelijk goed begonnen.

 2

De stichting lezen en schrijven organiseerde daarom op dinsdag 9 september het Woezel en Pip voorleesrecord. Daar heeft Kindercentrum het Springtij, samen met groep 1 en 2 van het Tij, natuurlijk aan meegedaan! Om de boel wat aan te kleden heeft de juf een grote tante Pereboom en de Wijze Varen gemaakt. In de boom horen natuurlijk peertjes. Wij hebben er niet zomaar peertjes in gehangen maar peertjes met daarop een foto van de kinderen van het Springtij en de kinderen van groep 1 en 2.

Naast het knutselen hebben we van te voren ook geluisterd naar de cd, filmpjes gekeken en natuurlijk veel gelezen uit het boek van Woezel en Pip. Op 9 september was het dan zo ver. Samen met 55000 andere kinderen in heel Nederland deden we mee aan het voorleesrecord. In het lokaal lagen matten en kussen, zodat we lekker konden zitten en meester Peter kwam voorlezen. Wat was het een leuk verhaal over Woezel en Pip, die gingen picknicken. Voor de kinderen van groep 1 en 2 ging na het verhaal de les weer verder. Op ons kinderdagverblijf bleven de opa’s, oma’s en mama’s fruit eten, kleuren en met de kinderen spelen!

Wat was het een gezellige ochtend, we hopen dat er dit schooljaar nog veel leuke activiteiten volgen!300_imag3702_woezel_en_pip_6.jpg             300_imag3681_woezel_en_pip.jpg

 

                                       300_imag3700_woezel_en_pip_3.jpg