Zomerschool van KOZV en de schoolbesturen in Terneuzen groot succes

Zomerschool van KOZV en de schoolbesturen in Terneuzen groot succes

Maandag 20 juli 2015 was voor pedagogisch medewerkers Sebastiaan en Daniëlle geen vakantie maar de eerste dag van de Zomerschool. Met de andere Zomerschoolcollega’s werden de thema’s voorbereid.

Op dinsdag en woensdag volgde de verdere voorbereiding: klassen inrichten, leerlinginformatie en praktische zaken (zoals dagplanningen, afspraken en regels) afspreken. Donderdags startten de leerlingen op de Zomerschool. Een drukke en spannende dag met de kennismaking, afspraken en regels werden met elkaar besproken én er werd gewerkt aan een spettterende opening.
Want op vrijdag 24 juli 2015 waren niet alleen alle ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s maar ook wethouder Cees Liefting en de krant en televisie uitgenodigd voor de officiële opening. Er werd een zelf geschreven Zomerschoollied gezongen en er heerste een enthousiaste en fijne sfeer op het plein van de Zomerschool. 
De drie weken hierop volgende weken werkten de kinderen rond het thema van de Zomerschool 'de continenten'. Groep 4/5 werkten over Europa, groep 5 over Afrika en groep 6/7 pakten Amerika op. Iedere maandag was er een gezamenlijke weekopening en vrijdag een weekafsluiting waar ook de ouders en andere belangstellenden welkom waren. De andere dagen startte de hele Zomerschool met een Energizer.
In de groepen werd gewerkt aan persoonlijke leerdoelen, o.a. met Snappet (tablets met daarop doelen, instructie en verwerking van diverse methodes). Deze werkvorm was zowel voor de leerkrachten als de leerlingen nieuw en dus uitdagend.  De leerdoelen werden samen met de kinderen geformuleerd en wekelijks geëvalueerd.
Naast didactiek was het levensecht leren een belangrijk onderdeel van de Zomerschool. Er waren regelmatig uitstapjes naar onder andere: Biobase, SportBSO2Move, Portaal van Vlaanderen en Skidôme. Hier staken de kinderen veel van op. Ook het samen lunchen op maandag en donderdag in het Hampshire hotel bracht veel leermomenten met zich mee.
Verder waren er iedere maandagmiddag diverse workshops waar de kinderen zich voor in konden schrijven. Zo werd er Indonesisch gekookt, Djembé gespeeld, Zumba gedanst en zijn er vulkanen gemaakt en tot ‘ontploffing’ gebracht.
Op donderdag 13 augustus 2015 was de officiële afsluiting van de Zomerschool!
Op deze warme ochtend werden (met veel belangstellenden) op het plein na een officieel gedeelte de certificaten uitgereikt, afgewisseld met optredens van de kinderen en een hapje, drankje, verzorgd door ouders. Druk maar ontzettend leuk en dankbaar om aan mee te doen!
Kinderen kijken al met spanning naar naar de Zomerschool 2016 en dat is een groot compliment!