Leuke activiteiten tijdens voorleesdagen

Leuke activiteiten tijdens voorleesdagen

De komende week staan veel groepen van Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen in het teken van De Nationale Voorleesdagen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. Zo worden kleintjes vaak grote lezers. Dit jaar staat het Prentenboek van het jaar 2014, Krrrr…okodil van Catherine Bayner centraal.

Deze groepen doen allemaal mee:

De Duizendpoot/Kokkels in Scheepsruim in Breskens, Kiddo's in Biervliet, De Opkikker en de Bengelbak in Aardenburg, De WipWap, Tuimelaars, Mallemolen en Oude Vaart in Terneuzen, Dikkertje Dap in IJzendijke, Drakenstein in Axel, De Berenboot en Pimpampoentje in Oostburg, St. Jozef in Nieuw-Namen, de Kreeke in Westdorpe, Op Weg en 't Kompas in Hoek, Harlekijn in Sluiskil.


Er worden heel veel leuke activiteiten georganiseerd door de enthousiaste pedagogisch medewerkers: krokodillen knutselen, cupcakes bakken, mokken beschilderen en een heuse high tea. 
De burgemeester van de gemeente Sluis heeft voorgelezen bij kindercentrum de Opkikker in Aardenburg. En we krijgen ook bezoek van een wethouder, een knuffeldokter, een overblijfoma en medewerkers van de biblotheek.