Burgemeester Annemiek Jetten leest voor bij de Opkikker in Aardenburg

Burgemeester Annemiek Jetten leest voor bij de Opkikker in Aardenburg

In het kader van de Nationale Voorleesdagen mochten wij een bijzondere gast ontvangen op kindercentrum de Opkikker in Aardenburg, namelijk de burgemeester van de gemeente Sluis, Mevr. Annemiek Jetten. Zij kwam voorlezen uit het prentenboek van het jaar ‘ Kr….okodil’ van Catherine Raynee.
Deze middag hebben we samengewerkt met de kleuters van Basisschool op Dreef en Basisschool Vorsterman van Oyen.

De burgemeester werd dan ook opgewacht door 40 kinderen die vol spanning zaten te wachten. Om 14 uur was het dan zover. De kinderen werden opgedeeld in twee groepjes. De eerste groep mocht naar de burgemeester en de tweede groep kon eerst een krokodil knutselen. Terwijl de eerste groep aandachtig zat te luisteren, maakte de tweede groep een krokodil met waterverf.  Er ontstonden prachtige creaties!

Van al dat knutselen en luisteren begonnen de buikjes te knorren. Hoog tijd voor heerlijke poffertjes en een lekker glaasje sap. Hierna vond de wisseling van de groepen plaats.

De burgemeester had ook speciaal voor deze gelegenheid haar ambtsketting meegenomen en zij vertelde uitgebreid over haar taken binnen de gemeente. De kinderen vonden het heel spannend en speciaal dat zij de burgemeester mochten ontmoeten.

Natuurlijk hadden wij ook voor een attentie gezorgd. Quinn mocht deze overhandigen omdat hij een mooie kaart had gemaakt voor aan het cadeautje.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde middag en willen de basisscholen bedanken voor de prettige samenwerking.

 

Kindercentrum de Opkikker

Juf Jorien.

Via onderstaande link kunt u nog enkele foto's bekijken.