Carnaval bij de peuterspeelzaal de Bengelbak in Aardenburg

Carnaval bij de peuterspeelzaal de Bengelbak in Aardenburg

'Carnaval, het wordt ons met de paplepel ingegeven'
Een leuze die binnen ons kindercentrum absoluut van toepassing is.
Omdat carnaval in ons Uulehat vooral een groot dorpsfeest is, willen wij ook de allerkleinsten van ons kikkerstadje daar bij betrekken.

Op de peuterspeelzaal werd er in de weken die aan dit feest vooraf gingen druk geknutseld om de speelzaal helemaal in feeststemming te brengen. Spelenderwijs werden de peuters vertrouwd gemaakt met de nieuwe woorden die bij dit thema aan bod kwamen. Al heel snel wisten de kinderen een link te leggen tussen serpentines, confetti, masker, polonaise…en carnaval.  

In de laatste week voor carnaval mochten de peuters op woensdag, donderdag en vrijdag verkleed naar de speelzaal komen. Ook ondergetekende had zich voor deze gelegenheid in een passende outfit uitgedost. Tijdens een echte modeshow over de tafels lieten we onze mooie creaties aan elkaar zien. De een misschien iets uitbundiger dan een ander, maar het werd een feestje om naar te kijken!
Voor dit feestelijk gebeuren hadden de juffen uiteraard voor iets lekkers gezorgd en iedereen werd getrakteerd op ‘confetti-cakejes’. 

Op vrijdagochtend bracht Nachtvorst Ule, samen met de jeugdprins en – prinses en een geleding van de raad van elf een bezoekje aan de VVO school. Ook wij liepen daar een rondje mee in de polonaise. Zelfs een paar feestvarkentjes van het kinderdagverblijf zetten er hun beste beentje voor!  

Na afloop werden de kinderen moe, maar vooral heel voldaan opgehaald door de ouders, waar het carnavalsgebeuren voor velen een vervolg kreeg tijdens de carnavalsdagen die daarop volgden.

Juf Ann.