Kinderdagverblijf De Kleine Draak

 600_kleine_draak1.jpg600_kleine_draak_2.jpgWelkom bij Kinderdagverblijf De Kleine Draak. Je vindt ons aan de Stadhouderslaan 5, op een rustige plek maar toch centraal in Axel. Onze locatie heeft twee kinderdagverblijfgroepen en peuterspeelzaal Ukkepuk is ook gevestigd in het gebouw. Alle groepen werken met het VVE programma SPOREN. We voelen de kinderen aan op onze eigen persoonlijke wijze en maken gebruik van de diverse talenten en vaardigheden die ze hebben. 

De Toverdraak is de babygroep van het kinderdagverblijf. Hier hebben we lekker de ruimte en materialen om de allerkleinsten te stimuleren om op ontdekking te gaan, zo zijn er onder andere een spiegelkast en voelkleden. Als het mooi weer is spelen we buiten in onze mooie, natuurlijke tuin. De baby's kunnen heerlijk rondkruipen in de verdiepte zandbak, spelen op het gras en kruipen op de grasheuvel. De oudere kinderen bieden we steeds meer structuur in de vorm van een vast dagritueel zoals op vaste tijden fruit eten, slapen en spelen.

De Knuffeldraak is de groep voor de 2-4 jarige peuters van het kinderdagverblijf. We hebben twee grote groepsruimtes zodat de kinderen altijd voldoende ruimte hebben om te spelen. Onze dagactiviteiten hebben een vaste volgorde. We beginnen de dag met de kring, de kinderen verwelkomen elkaar, we luisteren naar elkaar en bespreken wat we gaan doen. We hebben een atelier waarin er voldoende ruimte is om creatief aan de slag te gaan. Door vrij spel leren de peuters op elkaar te letten en rekening te houden met elkaar. En als het weer het toelaat gaan we natuurlijk dagelijks buitenspelen.

Nieuwsgierig geworden? Maak dan een afspraak voor een rondleiding, van harte welkom!

Contactgegevens

Stadhouderslaan 5
4571 JZ Axel
0115-531453
kleinedraak@kinderopvangzvl.nl

LRK Nummer: 598404818
LRK Link en GGD rapport: link

Opvangtijden

Maandag tot en met vrijdag van 07.30 uur tot 18.00 uur.

Verlengde Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van 06:30 uur tot 07:30 uur en van 18:00 uur tot 18:30 uur. Afname verkorte dagdelen is mogelijk van 09:45 uur tot 12:45 uur en van 12:45 uur tot 15:45 uur.

Schoolvakanties

Schoolvakanties open.
Erkende feestdagen gesloten.

Senior pedagogisch medewerker

Lydia Hermsen
Email: lhermsen@kinderopvangzvl.nl

Unit manager

Maaike de Letter
Email: mdeletter@kinderopvangzvl.nl
Telefoon: 0651608180

Lokale Oudercommissie

Oudercommissie Axel
Email: ocaxel@kinderopvangzvl.nl

Planner

Sophie Koreman
Email: SKoreman@kinderopvangzvl.nl
Telefoon: 0115-552230

Vind de opvang bij jou in de buurt

Postcode & Type opvang