Kindercentrum de Opkikker peutergroep Bengelbak

  600_bengelbak1.jpg600_bengelbak2.jpgWelkom op de pagina van peutergroep ‘de Bengelbak’.

De peutergroep is gesitueerd aan de St. Bavostraat 32 en maakt deel uit van het kindercentrum ‘de Opkikker’. Deze is gehuisvest  in de voormalige Vorsterman van Oyen school. De Bengelbak is een ruime en lichte speelzaal. Door de vele ramen in het lokaal en de vrolijke kleuren op de muur, heeft de speelzaal een frisse uitstraling.

Er is een ruime buitenspeelplaats met een vaste zandbak en een speelhuisje. Verder hebben we voldoende buitenspeelgoed voor zowel de jonge als wat oudere peuter.

Sinds 2019 maken wij deel uit van een startgroep, waarbij kinderopvangorganisaties, onderwijs en de 3 Zeeuws Vlaamse gemeenten samenwerken en investeren in een toekomst voor onze jonge kinderen. Bij een startgroep hoort namelijk een financieel aantrekkelijk plaatje. Peuters kunnen  5 dagdelen komen spelen, waarvan 2 dagdelen betaald en dus 3 dagdelen gratis. Een startgroep zorgt ervoor dat de overgang van peutergroep naar kleuterschool soepel verloopt.

Wij werken volgens een vast programma;

Van 8.30u tot 9.30u vrij spel, daarna samen opruimen en plassen.
In de kring eten we fruit (we leren hierbij samen delen en op je beurt wachten) en een koekje en drinken vervolgens een bekertje (dik-)sap of water.                                             
We lezen een boekje, zingen en doen bewegingsspelletjes.
Ook proberen we kleine gesprekjes met de kinderen te voeren, vaak a.d.h.v. het thema waar we op dat moment mee bezig zijn; dit kunnen vb. de seizoenen of feestdagen zijn (bijv Sinterklaas, Kerst,  Carnaval  of Pasen), maar kan ook een *VVE thema zijn zoals vb. smakelijk eten, hatsjoe, reuzen en kabouters.                                                       

*Vve staat voor vroeg- en voorschoolse educatie. Hierin worden thema’s aangeboden met activiteiten die de taalontwikkeling stimuleren. Daarnaast observeren we de ontwikkeling peuters om zodoende een doorgaande lijn naar de basisschool te hebben.

Na het kringmoment gaan we knutselen (kleuren, verven, kleien, plakken, knippen…). Het plezier hebben in het creatief bezig zijn, staat hierbij voorop.
Daarna, als het weer het toelaat, gaan we lekker naar buiten. Daar kunnen de peuters fietsen of bij mooi weer in de zandbak spelen.
Op donderdagochtend hebben we de gymzaal tot onze beschikking, waar de peuters naar hartenlust kunnen klauteren en spelen.

Tijdens ‘feestdagen’ kan het programma wat afwijken als we vb. een gezellig kerstfeest vieren met elkaar. Hierbij vragen de juffen hulp van de ouders of oudercommissie die actief is binnen ons kindercentrum.

Juf Marga (Dierikx) en juf Ann (Moens) werken dagelijks op de speelzaal, zodat er voor uw peuter altijd een vertrouwd gezicht is. Bij wijze van uitzondering (ziekte, vakantie…) streven we ernaar om een vaste invalskracht op de groep te hebben.

Peuterspeelzaal ‘de Bengelbak’ biedt uw peuter een variatie aan mogelijkheden om de ontwikkeling te prikkelen en te stimuleren op een speelse en ongedwongen manier.

Wilt u, samen met uw peuter eens een kijkje bij ons komen nemen, bel ons dan gerust

0117-491171 of stuur ons een mailtje opkikker@kinderopvangzvl.nl.

We verwelkomen u graag!

Contactgegevens

Hennequinstraat 3
4527 CD Aardenburg
0117-491171
bengelbak@kinderopvangzvl.nl

LRK Nummer: 233658877
LRK Link en GGD rapport: link

Opvangtijden

  • Maandag tot en met vrijdag
  • 8:15 uur tot 12:15 uur

Vakanties

  • Schoolvakanties en erkende feestdagen gesloten

Senior pedagogisch medewerker
Marga Dierikx
E-mail: mdierikx@kinderopvangzvl.nl

Unit manager

Ellen Verduijn
E-mail: everduijn@kinderopvangzvl.nl

Lokale Oudercommissie

Oudercommissie Aardenburg
E-mail: ocaardenburg@kinderopvangzvl.nl

Planner

Sophie Koreman
E-mail: skoreman@kinderopvangzvl.nl
Telefoon: 0115-552235

600_bengelbak.jpg

Vind de opvang bij jou in de buurt

Postcode & Type opvang